Опубліковано 07 червня 2019 року, 10:30

У Криничанському районі будуємо відразу дві амбулаторії європейського зразка – Валентин Резніченко

У селах Дніпропетровщини відкривають амбулаторії сімейної медицини новітнього формату. Загалом їх буде 18. Два такі медзаклади зводять «з нуля» й у Криничанському районі – в Адамівці та Божедарівці. Якісне медобслуговування матимуть майже 9 тис селян. Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 «Нові амбулаторії сімейної медицини зводимо за таким стандартом – енергоефективна будівля, комфортне приміщення, сучасне медобладнання. Це дозволяє підняти медобслуговування у сільській місцевості на якісно новий рівень, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Амбулаторії нового зразка вже відкрили у Лобойківці, Іванівці, Придніпровському та Прядівці. Ще 14 закладів нині будують в інших куточках регіону. Два з них – у Криничанському районі».

 Мешканці Божедарівки та навколишніх сіл давно чекали на сучасну амбулаторію.

«Дуже раді, що матимемо нову амбулаторію. Сподіваємося, тут буде сучасне обладнання, і лікувати нас також будуть по-новому», – сказала мешканка села Вільне Надія Бардадим. 

Будівля амбулаторії вже із термомодернізованим фасадом. Залишилося утеплити цоколь. Всередині у розпалі – оздоблення. Стіни готують під фарбування. Облаштують і квартири для двох лікарів.

«Вже хочеться скоріше працювати в сучасній амбулаторії, – сказала сімейна лікарка Леся Ніздрань. – Тут буде і комфорт, і нове обладнання. Завдяки телемедицині матимемо можливість консультуватися з вузькопрофільними фахівцями обласних лікарень. І не треба буде пацієнтам їздити до Дніпра».

 «Зараз доводиться синочка возити на елементарні обстеження чи на прийом до лікарів у міста. Сподіваємося, вже незабаром матимемо все тут, у новій амбулаторії», – підкреслила мешканка села Саксаганське Галина Кучер.

 Давно чекали на комфортну амбулаторію й мешканці села Адамівка. Нині медзаклад – на краю села. Пацієнтам діставатися туди незручно.

Нову амбулаторію будують у самому центрі Адамівки, неподалік від аптеки. Зараз підрядники облицьовують фасад. Зводять підпірну стінку. Роботи всередині – на фініші. Стіни вже підготовили під фарбування, поклали кахель. Облаштовують і житло для сімейного лікаря.

«Вже закупили нове обладнання. Придбали і яскраві меблі. Сподіваємося, вони підійматимуть пацієнтам настрій і сприятимуть їхньому якомога швидшому одужанню. Плануємо у холі поставити телевізор, а ще зробити вай-фай зону», – розповіла головний лікар Криничанського центру медико-санітарної допомоги Тетяна Здохленко.

Пацієнти новозбудованих закладів отримуватимуть всі медпослуги первинної ланки. Загалом у Божедарівській та Адамівській амбулаторіях обслуговуватимуться 8,7 тис мешканців Криничанського району.


У Божедарівці будують «з нуля» нову амбулаторію

«Вже хочеться скоріше працювати в сучасній амбулаторії», – Леся Ніздрань

Будівля вже із термомодернізованим фасадом,..

..покрівлею,..

..вікнами

Залишилося утеплити цоколь

«Дуже раді, що матимемо нову амбулаторію», – Надія Бардадим

Всередині у розпалі – оздоблення

Вже готові комунікації

Підрядники роблять відкоси на дверях

Облаштують квартири для двох лікарів

«Зараз доводиться синочка возити на елементарні обстеження у міста. Сподіваємося, вже незабаром матимемо все тут, у новій амбулаторії», – Галина Кучер

Сучасна амбулаторія з’явиться і в Адамівці

Там підрядники облицьовують фасад

Роботи всередині – на фініші

Будівельники вже поклали кахель,..

..установили водонагрівачі

Стіни підготовили під фарбування

Зараз монтують стелю

«Вже закупили нове обладнання. Придбали і яскраві меблі», – Тетяна Здохленко

На території навколо підрядники розрівнюють ґрунт,..

..зводять підпірну стінку

У двох амбулаторіях Криничанського району обслуговуватимуться 8,7 тис мешканців

Загалом на Дніпропетровщині з’явиться 18 амбулаторій сучасного формату

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux