Опубліковано 14 червня 2019 року, 13:30

У Дніпропетровському історичному музеї презентували книгу «Етнонаціональний світ Придніпров’я»

Які народи мешкали у Придніпровському краї з давніх давен? Як вони співіснували на одній території і знаходили діалог? Які національності нині населяють область? Відповіді – в монографії «Етнонаціональний світ Придніпров’я». Це перше наукове видання, присвячене історії Дніпропетровщини через життя народів – мешканців регіону. Про це стало відомо на презентації, яка пройшла у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького.

 «Дніпропетровщина завжди була багатонаціональною. Звідки таке різноманіття? А ще – толерантність, притаманна мешканцям нашого краю. Саме в історії можна знайти відповіді на ці питання. На наше замовлення вчені ДНУ провели відповідне дослідження і видали монографію», – зазначила начальниця управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Першина.

 Книгу «Етнонаціональний світ Придніпров’я» презентували у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького. Над монографією працював колектив авторів – вчених історичного факультету Дніпровського національного університету.

 «Сучасний етнічний склад Дніпропетровщини дуже строкатий. Зараз тут мешкають близько ста різних народів, – розповіла доцентка кафедри історичного факультету ДНУ Зоя Маріна. – Така строкатість притаманна регіону з давніх давен. Як свідчать археологічні джерела, колись тут разом уживалися кіммерійці, скіфи, сармати».

 Презентована монографія – лише перша книга із серії. Загалом буде чотири видання. Багатонаціональний світ Дніпропетровщини представлять зі стародавніх часів до наших днів.

«Поява такої книжки – справжнє явище в культурному житті Дніпропетровщини. Оцінюю видання на 12 з плюсом. Такої літератури зараз дуже мало. Тут співпала зацікавленість і науковців, і суспільства. А наш край надзвичайно цікавий в етнокультурному ракурсі», – сказала директорка Дніпропетровської обласної наукової бібліотеки Надія Тітова.

До презентації долучилися науковці, бібліотекарі, бібліографи, студенти Дніпропетровщини. Загалом близько півсотні учасників.

 «Дуже цікаво дізнатися щось нове про рідний край. А ще – познайомитися з новими виданнями та авторами. Для мене це важливо, адже навчаюся на бібліотекаря», – поділилася студентка Дніпропетровського коледжу культури і мистецтв Юлія Сенчукова.

Монографія видана на замовлення і за фінансової підтримки Дніпропетровської ОДА. Її примірники будуть передані до всіх публічних бібліотек області.

У Дніпропетровському історичному музеї презентували книгу «Етнонаціональний світ Придніпров’я»

«На наше замовлення вчені ДНУ провели відповідне дослідження і видали монографію», – зазначила начальниця управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Першина

Монографія – перше наукове видання, присвячене історії Дніпропетровщини через життя народів – мешканців регіону

«Сучасний етнічний склад Дніпропетровщини дуже строкатий. Зараз тут мешкають близько ста різних народів», – Зоя Маріна

Як свідчать археологічні джерела,..

..колись у регіоні разом уживалися кіммерійці, скіфи, сармати

До презентації долучилися науковці, бібліотекарі, бібліографи,..

..студенти

Загалом близько 50 учасників

«Дуже цікаво дізнатися щось нове про рідний край. Для мене це важливо, адже навчаюся на бібліотекаря», – Юлія Сенчукова

Презентована монографія – лише перша книга із серії

«Поява такої книжки – справжнє явище в культурному житті Дніпропетровщини. Оцінюю видання на 12 з плюсом», – Надія Тітова

Примірники монографії передадуть до всіх публічних бібліотек області

 

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux