Опубліковано 30 липня 2021 року, 13:15

Оголошено обласний конкурс проєктів "Молоді вчені – Дніпропетровщині" на отримання матеріального заохочення

На виконання розпорядження голови Дніпропетровської облдержадміністрації від 03.07.2020 № Р-453/0/3-20 “Про затвердження Положення про щорічний обласний конкурс проєктів “Молоді вчені – Дніпропетровщині” на отримання матеріального заохочення”, відповідно до регіональної цільової соціальної програми “Молодь Дніпропетровщини” на 2012-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 03.02.2012 № 239-11/VI (зі змінами), департамент освіти і науки облдержадміністрації у 2021 році оголошує про продовження проведення щорічного обласного конкурсу проєктів “Молоді вчені – Дніпропетровщині” на отримання матеріального заохочення.

Звертаємо увагу, що минулого року було змінено Положення про вищезазначений конкурс. Основними змінами у документі є наступні:

- учасниками конкурсу можуть бути як представники закладів вищої освіти чи наукових, науково-дослідних установ, так і представники закладів фахової передвищої чи професійної (професійно-технічної) освіти Дніпропетровської області;

- термін “молодий вчений” у цьому Положенні узгоджується із Законом України “Про наукову і науково-технічну діяльність”, тобто молодим вченим вважається особа віком до 35 років, яка має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, або вчений віком до 40 років, який має науковий ступінь доктора наук;

- визначено 3 категорії проєктів:

• соціальні (спрямовані на всебічний розвиток академічного лідерства та професійний розвиток молодих вчених щодо здійснення освітньо-наукової, винахідницької, викладацької, науково-технічної, інноваційної та іншої творчої діяльності, розв’язання соціально-гуманітарних проблем регіону та інше);

• наукові (спрямовані на вирішення актуальних проблем та пріоритетних завдань у науці, підвищення ефективності та конкурентоспроможності вітчизняної науки та інше);

• науково-технічні (спрямовані на розв’язанні конкретних (актуальних) проблем у галузях: математики, інформатики, механіки, фізики, хімії, екології, біології, медицини, права, економіки, дисциплін, що знаходяться на межі вищезазначених наук (міждисциплінарних), інших прикладних наук у Дніпропетровській області та інше).

Детальніше ознайомитися із повним текстом Положення конкурсу та умовами проведення конкурсу можна за посиланням.

Прийом документів для участі у конкурсі здійснюється департаментом освіти і науки облдержадміністрації з 01 вересня до 01 жовтня 2021 року включно за адресою: 49006, м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 70, каб. 318, роб. тел. (056) 770-82-42.

Щорічне проведення обласного конкурсу проєктів “Молоді вчені – Дніпропетровщині” на отримання матеріального заохочення запроваджено облдержадміністрацією з метою виявлення талановитих молодих вчених, сприяння їхньому професійному росту під час вирішення конкретних проблем інноваційного розвитку Дніпропетровської області.

Конкурс проводиться для підтримки, залучення молодих вчених до проведення перспективних досліджень та соціальних заходів наукового спрямування, які сприятимуть вирішенню актуальних проблем Дніпропетровської області.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux