Обласний бюджет, вакцинація від COVID-19, квартири для АТОвців та дітей-сиріт: публічний звіт ДніпроОДА

Дніпропетровщина прийняла обласний бюджет на 2022-й рік. В регіоні вже зробили 2 млн 354 тис щеплень від коронавірусу. Цьогоріч понад 170 дітей-сиріт стали власниками своїх квартир. Про це під час публічного звіту розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«Область ухвалила бюджет на 2022-й рік. Він склав 11,2 млрд грн. З них 3,7 млрд грн будуть направлені на розвиток інфраструктури. Зокрема, реконструкцію шкіл, садочків, стадіонів, лікарень. Будемо продовжувати проєкти цього року, розпочнемо і нові», – сказала Ольга Горб. 

За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Дніпропетровщині проходить масштабне оновлення навчальних закладів. Зокрема, у Дніпрі відремонтували школу №104 з дитсадком. У будівлі замінили усі комунікації, зробили потужну вентиляцію, оновили покрівлю та утеплили фасад. Класи розфарбували у різні кольори.

«В оновлених школах вже навчаються діти у Сурсько-Литовському, Апостоловому, Петропавлівці, Покровському. Але на цьому не зупиняємося. Розпочали капітальні ремонти у криворізькій школі №4 та гімназії №95. Їх відремонтують за усіма сучасними вимогами», – додала заступниця голови Дніпропетровської ОДА.

В області зробили 2 млн 354 тис щеплень від коронавірусу. Двома дозами вакцинувалися понад 1 млн 90 тис людей. Імунізовані 48% дорослого населення регіону.

«На Дніпропетровщині продовжує діяти «червона» карантинна зона. Аби безперешкодно користуватися транспортом та заходити до непродовольчих магазинів, слід мати сертифікат про повну вакцинацію від коронавірусу. Або негативний результат ПЛР-тесту», – зазначила Ольга Горб.

У 2021-му з держбюджету спрямували 34,4 млн грн на придбання житла для сімей АТОвців Дніпропетровщини. Кошти надходять в область частинами протягом року. Цьогоріч вже два АТОвці та двоє вдів стали власниками осель. Ще 20 сімей – на черзі.

«Щороку держава спрямовує кошти і на підтримку дітей-сиріт. У 2021-му своє житло придбала вже 171 дитина. Ще 4 зможуть це зробити до кінця року»,  додала заступниця голови Дніпропетровської ОДА.

Цьогоріч 6 громад Дніпропетровщини отримають державну субвенцію на облаштування служб для постраждалих від насильства. Кошти підуть на ремонт приміщень,  закупівлю обладнання та меблів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux