Опубліковано 18 червня 2019 року, 11:30

На фініші будівництво сучасної амбулаторії у Миколаївці Петропавлівського району – Валентин Резніченко

Сучасну амбулаторію завершують зводити у Миколаївці Петропавлівського району. Роботи – на фінішній прямій. Після відкриття медзаклад обслуговуватиме понад 6 тис людей. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Жителі великих міст та маленьких населених пунктів мають отримувати медичні послуги в рівних умовах. Так само міські та сільські спеціалісти повинні працювати в однаковому комфорті. Щоб так було, на Дніпропетровщині «з нуля» будуємо сучасні амбулаторії. Одна з них – у селі Миколаївка Петропавлівського району», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Яскрава будівля новенької амбулаторії «пишається» у центрі Миколаївки. Вона майже готова приймати пацієнтів. Фасад закладу – утеплений, покрівля – із металочерепицею, кімнати – світлі та просторі.

«Для нашої громади поява нової амбулаторії – величезний плюс. Це нова якість послуг, сучасна та доступна медицина. Ажіотаж навколо будівництва неабиякий: усі чекають відкриття», – пояснив голова Миколаївської громади Віктор Одоєвцев.

 У кожного з трьох сімейних лікарів буде окремий кабінет. Облаштують приймальню, оглядові, маніпуляційну, кімнату щеплень, аптечний пункт та лабораторію. Для пацієнтів із інвалідністю ­– спеціальні санвузли та широкі коридори.

«Дуже задоволені, що працюватимемо в новій амбулаторії. Вона велика та простора. Нарешті наші лікарі перебуватимуть у комфорті, а не в тісняві, як раніше», – висловилася в.о. головного лікаря амбулаторії Вікторія Мартиненко.

Обладнання для медзакладу вже закупили. Буде доступна телемедицина: сільські фахівці зможуть консультуватися онлайн із провідними обласними спеціалістами. 

«Усе село говорить про нову амбулаторію. Для нас це визначна подія. Усі дивляться на неї та дивуються «ой, яка красуня», «ой, як швидко росте», – зізналася мешканка Миколаївки Світлана Давиденко.

Будівництво – на фінішній прямій. Ремонтники налаштовують електромережу та завершують внутрішні роботи. Паралельно облаштовують територію навколо: висаджують квіти та деревця.

«Поява нової амбулаторії – новий етап для громади. Думаю, що це лише початок. Далі буде більше», – поділилася місцева мешканка Анжеліка Куліш.

Амбулаторія обслуговуватиме щонайменше 6 тис людей. Це жителі понад 10 сіл Петропавлівського району.

 Яскрава будівля новенької амбулаторії «пишається» у центрі Миколаївки

Вона майже готова приймати пацієнтів

Фасад закладу – утеплений,

 …покрівля – із металочерепицею,

 …кімнати – світлі та просторі

 «Для нашої громади поява нової амбулаторії – величезний плюс. Ажіотаж навколо будівництва неабиякий», – голова Миколаївської громади Віктор Одоєвцев

 У кожного з трьох сімейних лікарів буде окремий кабінет

 «Нарешті наші лікарі перебуватимуть у комфорті, а не в тісняві, як раніше», –в.о. головного лікаря амбулаторії Вікторія Мартиненко

Будівництво – на фінішній прямій

«Усе село говорить про нову амбулаторію. Усі дивляться на неї та дивуються «ой, яка красуня», «ой, як швидко росте», – мешканка Миколаївки Світлана Давиденко

 Ремонтники налаштовують електромережу,

 …завершують внутрішні роботи

 Паралельно облаштовують територію навколо:

 …висаджують квіти та деревця

«Поява нової амбулаторії – новий етап для громади. Думаю, що це лише початок», – місцева мешканка Анжеліка Куліш

 Амбулаторія обслуговуватиме щонайменше 6 тис людей

 Це жителі понад 10 сіл Петропавлівського району.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux