Опубліковано 06 грудня 2019 року, 16:06

На Дніпропетровщині вручили службові автівки 31 поліцейському офіцеру громади

На Дніпропетровщині завершила навчання чергова група поліцейських офіцерів громад. Відтепер ще 31 офіцер охоронятиме спокій мешканців у 20 ОТГ області. Кожен із них отримав новий службовий автомобіль. Ключі від автівок випускникам вручили голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко та заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

«Дніпропетровщина – беззаперечний лідер реформи децентралізації. Нині в області – понад 70 обєднаних територіальних громад. Кожна з них має бути спроможною. У кожній повинна бути опорна школа, лікарня чи амбулаторія, базовий дитячий садочок та поліцейська станція,  сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Вручили службові машини «новоспеченим» офіцерам громад, щоб вони могли швидко реагувати на виклики та ефективно забезпечувати спокій місцевих мешканців».

Поліцейські пройшли тримісячний поглиблений курс підготовки. Навчалися, як ефективно комунікувати з громадами та втілювати спільні проєкти. Досвідом із колегами поділилися експерти зі США.

«Пишаємося нашою співпрацею із Міністерством внутрішніх справ України та Національною поліцією у цьому важливому проєкті. Він поєднав разом громаду та поліцію заради безпеки. Тепер ви маєте стати взірцем працівника правоохоронних органів для своїх громад», – звернулася до поліцейських  радниця з реформ відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Марі Курт. 

У громадах випускники проєкту будуть виконувати функції дільничого та ювенального поліцейських. А ще – слідкуватимуть за безпекою дорожнього руху, оформлюватимуть ДТП без постраждалих та відвідуватимуть родини, які потребують особливої уваги.

«Наше головне завдання – допомагати людям та забезпечити їхню впевненість у власній безпеці. У громаді я буду більше спілкуватися з дітьми. Хочу передати їм   ті знання, які отримала під час навчання, щоб вони знали, як поводити себе у різних ситуаціях. Також прагну до того, аби на вулицях нашої територіальної громади було безпечно», – розповіла поліцейська офіцер Слобожанської громади, майор Катерина Бідило.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» запровадили у 2018 році. Дніпропетровщина стала пілотним регіоном, де його почали втілювати.

«Поліцейський офіцер громади» – це вже навіть не проєкт. Це окремий підрозділ, нова філософія та нові підходи до роботи з місцевими мешканцями. Прагнемо до того, аби поліцейські жили проблемами своєї громади. У першу чергу направляємо їх у ті ОТГ, де навіть не було дільничих, – сказав заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич. – Плануємо, що у наступному році у кожній області країни працюватимуть такі офіцери».

Нині поліцейські офіцери працюють у 42-х ОТГ Дніпропетровської області.

 Ще одна група поліцейських офіцерів громад завершила навчання

Випускниками став 31 офіцер

 З нагоди свята - урочистості

«Дніпропетровщина – беззаперечний лідер реформи децентралізації. Нині в області – понад 70 об’єднаних територіальних громад. Кожна з них має бути спроможною. У кожній повинна бути опорна школа, лікарня чи амбулаторія, базовий дитячий садочок та поліцейська станція, – голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко

Поліцейські офіцери отримали ключі …

від службових авто

Новенькі автівки

Їх вручив очільник області Олександр Бондаренко…

 та заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич

Поліцейські забезпечуватимуть спокій у 20 ОТГ області

«Тепер ви маєте стати взірцем працівника правоохоронних органів для своїх громад», – радниця з реформ відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Марі Курт

У громадах випускники проєкту будуть виконувати функції дільничого та ювенального поліцейських

«Прагну до того, аби на вулицях нашої територіальної громади було безпечно», –поліцейська офіцер Слобожанської громади, майор Катерина Бідило

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» запровадили у 2018 році

 «Поліцейський офіцер громади» – це вже навіть не проєкт. Це окремий підрозділ, нова філософія та нові підходи до роботи з місцевими мешканцями. Прагнемо до того, аби поліцейські жили проблемами своєї громади», - заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux