Опубліковано 30 травня 2019 року, 16:30

На Дніпропетровщині впроваджуватимуть нову регіональну програму інформатизації області

Надійність, якість та доступність. На Дніпропетровщині діятиме нова програма інформатизації регіону. А ще – подбають про цифрову грамотність та безпаперовий документообіг. На стратегічній сесії у Дніпропетровській ОДА намітили основні напрямки розвитку системи електронних послуг на 2020-2022 роки.   

«Дніпропетровщина – беззаперечний лідер країни з впровадження електронних послуг. Ми одними з перших долучились до реалізації Національної програми інформатизації на регіональному рівні. Нині першочергове завдання – перевести усю систему послуг в електронний вигляд. Аби кожен мешканець області міг отримати їх, не виходячи з дому», - зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

Дніпропетровська ОДА вже запровадила в області сучасні технології опрацювання документів. Нині у базі даних  - понад 2 млн оцифрованих «копій». Завдяки цьому селища та міста можуть вільно обмінюватися документами із центральними органами влади.

Одне з основних завдань на 2020-2022 роки –  продовжити розвиток електронного документообігу та повністю відмовитися від паперових документів.

«Ми створили в області потужну цифрову інфраструктуру. Перш за все - це Телекомунікаційний центр, який має атестовану комплексну систему захисту інформації. Також  сформували єдиний інформаційний веб-простір органів державної влади та місцевого самоврядування, який нині об’єднує понад 300 сайтів. Успішно працює система електронних звернень громадян та віртуальний офіс адміністративних послуг. У наступні три роки прагнемо розвивати та вдосконалювати ці надбання», - зазначила начальник управління інформаційних технологій та електронного врядування Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Шаповалова.

Серед пріоритетів нової програми – розвиток цифрової грамотності та безпеки, проектів е-врядування, е-демократії та відкритих даних. Цифровій грамотності планують навчати не тільки держслужбовців, а й усіх зацікавлених мешканців області. Для цього створюватимуть відеоролики та  посібники, організовуватимуть тренінги та круглі столи.

«Одне зі стратегічних завдань, яке має бути вирішене протягом трьох наступних років - поширення IT-технологій. Ця  сфера сьогодні розвивається дуже динамічно, нові технології з’являються чи не щороку. Тож маємо оперативно реагувати на виклики часу», - сказав директор інституту вищих керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Семенченко.

Проект регіональної програми інформатизації розробляється за підтримки швейцарсько-української Програма EGAP, яка виконується Фондом "Східна Європа" у співпраці з Державним агентством з питань електронного урядування України
і фінансується Швейцарським агентством з розвитку та співробітництва.

 На Дніпропетровщині діятиме нова програма інформатизації області

Основні завдання обговорили на стратегічній сесії у Дніпропетровській ОДА

«Першочергове завдання – перевести усю систему послуг в електронний вигляд. Аби кожен мешканець області міг отримати їх, не виходячи з дому», - перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман

 Серед пріоритетів – розвиток електронного документообігу та цифрової грамотності

 «Ми створили в області потужну цифрову інфраструктуру. У наступні три роки прагнемо розвивати та вдосконалювати ці надбання», - начальник управління інформаційних технологій та електронного врядування Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Шаповалова

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux