Опубліковано 13 червня 2019 року, 14:00

На Дніпропетровщині створять першу в Україні програму інтегрованої реабілітації АТОвців

Після операції й лікування важкопораненим бійцям потрібен ще довгий період відновлення. І фізичного, і психологічного. Перша в Україні програма інтегрованої реабілітації АТОвців з’явиться на Дніпропетровщині. Створити її допоможуть литовські фахівці. Про це розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко.

 «На Дніпропетровщині створили два сучасні реабілітаційні центри для наших бійців. Поправити здоров’я після повернення з війни хлопці можуть і у Литві. Так, у Друскінінкайському шпиталі за 4 роки пролікувалися понад 160 АТОвців, – зазначив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко. – Зараз разом із литовськими партнерами працюємо над створенням програми інтегрованої реабілітації бійців. Вона діятиме спочатку на регіональному рівні, а згодом, сподіваємося, й по всій Україні».

 Програма передбачатиме об’єднання зусиль військових та цивільних медиків, фахівців із фізичної та психологічної реабілітації, додав Володимир Юрченко.

Литовські партнери ознайомилися з роботою Дніпропетровської лікарні імені Мечникова. Медики закладу кажуть, у важко поранених, яких евакуюють із фронту, найулюбленіша фраза – «Головне, довезіть живим до Мечки».

 «Дніпропетровщина має унікальний досвід порятунку важко поранених, – сказав директор Вільнюського  Центру психічного здоров’я Мартінас Марцінкявічюс. – Наша позиція – реабілітація має починатися відразу після повернення бійця з фронту. Аби він міг якомога швидше стати до нормального цивільного життя. Маємо у цьому багатий досвід. Тож уже цієї осені чекаємо на стажування у Литві медиків Дніпропетровщини».

У відділенні інтенсивної терапії – декілька хлопців у важкому стані. Олександра Беспалова доставили із пораненням у голову – шматки кулі з крупнокаліберного кулемета потрапили в око і застрягли в потилиці. Хлопець 11 днів провів у комі, та вже прийшов до тями і потроху одужує.

«За період війни наші медики допомогли понад 3 тис важко поранених бійців. Багато з них – із контузіями, травмами голови. Без фізичної та психологічної реабілітації у таких хлопців немає майбутнього. Тому допомога медиків і реабілітологів для них вкрай важлива», – підкреслив головний лікар Дніпропетровської лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

У складі литовської делегації – канцлери міністерств охорони здоров’я та оборони краю, провідні військові медики та реабілітологи.

Перша в Україні програма інтегрованої реабілітації АТОвців з'явиться на Дніпропетровщині

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко: «Зараз разом із литовськими партнерами працюємо над створенням програми інтегрованої реабілітації бійців. Вона діятиме спочатку на регіональному рівні, а згодом, сподіваємося, й по всій Україні»

Литовські партнери ознайомилися з роботою обласної лікарні імені Мечникова

У складі литовської делегації – канцлери міністерств охорони здоров’я та оборони краю, провідні військові медики та реабілітологи

Мартінас Марцінкявічюс: Наша позиція – реабілітація має починатися відразу після повернення бійця з фронту»

За період війни медики обласної лікарні імені Мечникова допомогли понад 3 тис важко поранених бійців

«Без фізичної та психологічної реабілітації у таких хлопців немає майбутнього. Тому допомога медиків і реабілітологів для них вкрай важлива», – Сергій Риженко

У відділенні інтенсивної терапії і зараз декілька хлопців у важкому стані

Майбутня програма відновлення бійців передбачатиме об’єднання зусиль військових та цивільних медиків, фахівців із фізичної та психологічної реабілітації

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux