Опубліковано 03 квітня 2020 року, 13:39

Дніпропетровщина отримала понад 10 тис ПЛР-тестів від бізнес-партнерів   

На Дніпропетровщину прибули високоточні ПЛР-тести, придбані фондом Вадима Новінського за ініціативою УПЦ. Вони розраховані на 10 тис досліджень людей з підозрою на COVID-19. Тест-системи корейського виробництва. Вони допоможуть швидко виявляти  захворілих та перевіряти контактних осіб, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

«Дякуємо Офісу Президента та нашим бізнес-партнерам, які мають підприємства на території області, за регулярну допомогу, – зазначив Олександр Бондаренко. – Нині Обласний штаб протидії коронавірусу отримав велику партію ПЛР-тестів від Фонду Вадима Новінського. Вони дозволять визначати наявність COVID-19 в організмі людини зі стовідсотковою гарантією. Зможемо протестувати 10 тис людей. Надійшли також респіратори та захисні окуляри, які будуть розподілені по госпітальним базам регіону».

Тест-системи зберігатимуться у Дніпропетровському обласному лабораторному центрі за температури мінус 20 градусів. Аби провести дослідження, пацієнтам потрібно буде здавати змиви слизової носа.

«Застосування ПЛР-тестів – золотий стандарт перевірки людей на коронарівус у всьому світі, – вважає директор Обласного лабораторного центру Олександр Штепа. – Це дуже складні дослідження, проводити які можуть лише спеціалісти надзвичайно високого рівня. Ми маємо таких фахівців. Наша лабораторія акредитована за міжнародним стандартом».  

Доставку партії тестів допомогли організувати МЗС та Посол України в Південній Кореї. Вагомий внесок у наданні допомоги здійснила Українська православна Церква.

«Фонд Вадима Новинського продовжує забезпечення регіонів. Закуповуємо медичне обладнання, засоби індивідуального захисту, тест-системи для перевірки громадян на коронавірус, – розповів офіційний представник компанії Метінвест, член Обласного штабу протидії коронавірусу Дмитро Мурашко. – Нині це чи не найдефіцитніший товар у світі. Та злагоджена робота бізнесу і влади дозволяє забезпечувати лікарні. Зустрічаємо хворобу – у «всеозброєнні». 

Нині в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. Дванадцять з них – на Дніпропетровщині.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux