Опубліковано 25 січня 2022 року, 10:30

Чекає вся громада:  у Новоолександрівці «з нуля» зводять перший у селі культурний хаб

У Новоолександрівці  Дніпровського району «з нуля» зводять перший у селі культурний хаб. Його облаштовують обласним коштом. Нині підрядники працюють над фундаментом будівлі, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині втілюємо важливі проєкти. Будуємо та реконструюємо дитячі садочки, стадіони, медзаклади. Приділяємо увагу і розвитку культури. Зокрема, у Новоолександрівці втілюємо давню мрію місцевих мешканців – зводимо культурний хаб», – сказав Валентин Резніченко.

Будівельний майданчик розгорнувся у центрі Новоолександрівки – на вулиці Парковій. Місце для майбутнього осередку культури обрали не випадково – поряд школа, дитсадок, бібліотека.

«У громаді дуже не вистачає такого місця, де ми могли б реалізовувати творчі ідеї. Тож і діти, і дорослі дуже чекають на появу багатофункціонального культурного центру. Зможемо розвивати аматорські колективи, організовувати гуртки, проводити фестивалі та свята», – сказала начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Новоолександрівської сільської ради Ольга Камишан. 

Вона додала – окремого приміщення під культурний хаб у Новоолександрівці ніколи не було. На репетиції та концерти місцеві збираються у сільській бібліотеці або школі.

«Дуже хочемо, щоб у селі був осередок культури. Зараз ходимо на репетиції до бібліотеки, але там місця малувато. Буде прекрасно», – поділилася місцева мешканка Ніна Філіповська. 

Нині підрядники працюють над фундаментом майбутньої будівлі. Вона буде дворівнева – на один та два поверхи.

«Споруда буде оригінальної форми. Із круглими колонами та радіусними балками. Усе дуже гарно та естетично», – розповів виконроб Геннадій Саприкін.

Усередині облаштують концертні зали та багатофункціональні приміщення для різних гуртків.

«Громаді цей культурний центр потрібен, немов повітря. Це «блакитна мрія» усіх новоолександрівців. У нас багато творчих людей, які б із задоволенням ходили до гуртків. Це буде дуже гарний та сучасний хаб»,  –  поділилася директорка бібліотечної системи Новоолександрівської громади Ірина Сафонова. 

Заклад розрахований на 470 місць.

Інфраструктуру регіону розвивають, зокрема, і за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux