Опубліковано 08 серпня 2019 року, 13:30

У Дніпропетровській ОДА підприємцям Дніпропетровщини розповіли, як організувати експорт

З чого починати експорт виробленої продукції? Куди звертатися та які документи необхідно оформити? Про тонкощі виходу на зовнішні ринки підприємці Дніпропетровщини дізнавалися на круглому столі. Зустріч пройшла у Дніпропетровській облдержадміністрації.

 «Дніпропетровщина – область номер один в Україні за обсягами експорту. Він складає 20% від загальнонаціонального показника. Та серед товарів, які збувають підприємства регіону за кордон, зовсім невелика доля продукції середнього і малого бізнесу. Як і раніше, в експорті превалюють вироби металургійної промисловості. Але, на жаль, сьогодні вони не складають конкуренції на зовнішньому ринку. Тому область зацікавлена в активізації експорту з боку саме середніх та малих підприємств», – зазначив керівник комітету експорту Регіональної ради підприємців у Дніпропетровській області Ігор Снітівкер.

Нині понад 40% експорту українських товарів припадає на аграрну продукцію. За кордоном високий попит на такі товари і з Дніпропетровщини. Зокрема, на мед та горіхи, підкреслила начальник відділу департаменту економрозвитку Дніпропетровської облдержадміністрації Алла Кефель.

«Допомагаємо підприємцям регіону розвинути власний бізнес та вийти на міжнародні ринки. На таких зустрічах можна і отримати безкоштовні консультації від досвідчених експертів, і обговорити проблеми з однодумцями. Долучитися до зустрічей можуть будь-які підприємці області. Особливо будемо раді бачити представників середнього та малого бізнесу», – сказала Алла Кефель.

Учасниця круглого столу Наталія Левченко на таких зустрічах вдруге. Каже, інформація, яку вона тут дізнається, дуже корисна.

«У нас молода компанія – виробник косметичної продукції. На ринку – трохи більше двох місяців. Та вже прагнемо розпочати експорт. Впевнені, наші товари користуватимуться попитом і за кордоном. Але не знаємо, з чого почати. Є багато питань. Хочеться заздалегідь дізнатися про всі нюанси, з якими можна зіткнутися на зовнішньому ринку», – поділилася підприємець Наталія Левченко.

До зустрічі у Дніпропетровській ОДА долучилися майже два десятки підприємців області.

У Дніпропетровській ОДА пройшов круглий стіл «Можливості експортування продукції для підприємців регіону»

«Область зацікавлена в активізації експорту з боку середніх та малих підприємств», – Ігор Снітівкер

Долучитися до таких зустрічей у Дніпропетровській ОДА можуть будь-які підприємці області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux