Опубліковано 03 грудня 2019 року, 15:18

У Дніпрі почав роботу перший в Україні Почесний консул Румунії 

Перше Почесне консульство Румунії в Україні розпочало роботу на Дніпропетровщині. Його очолив Віталій Фокша, який отримав екзекватуру в облдержадміністрації. Новопризначений консул сприятиме поглибленню співпраці регіону та Румунії у найрізноманітніших сферах, зокрема, економіці, культурі, освіті. 

«Сподіваємося, що пан Фокша буде центром комунікації між Дніпропетровщиною та Румунією, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Ми зацікавлені в налагодженні ще більш потужних і щільних зв’язків в сферах економіки, культури, освіти, ІТ. Аби експорт та  імпорт продукції зростали». 

Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану наголосив, що для відкриття консульства не дарма обрали Дніпро.

«Кожного разу, коли відвідуємо Дніпро, нас приймають з великим задоволенням. Тут є багато основ для співпраці, – сказав Крістіан-Леон Цуркану . – Ми подивилися на цифри і зрозуміли, що з економічної точки зору Дніпропетровщина – наш найбільший торговельний партнер. Тобто вже сьогодні існує дуже багато кооперацій».

Екзекватуру Віталію Фокші вручив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок.

«Сьогодні вперше в історії наших відносин Румунія відкриває в Україні Почесне консульство. Примітно те, що воно з’явилося не в регіоні компактного проживання українців румунського походження, а дійсно в одній з флагманських областей нашої держави», – наголосив Єгор Божок. 

Новопризначений консул вже приступив до роботи. Його офіс нині приводять до ладу та відкриють за пару тижнів.

«Я зроблю все можливе, щоб налагодити взаємовідносини між Дніпропетровщиною та Румунією. Буду поширювати нашу економічнукультурну, освітню співпрацю. Разом ми зможемо зробити все якнайкраще», – сказав Почесний консул Румунії у Дніпрі Віталій Фокша. 

За вісім місяців 2019 року зовнішньоторговельний оборот товарами між Дніпропетровщиною та Румунією склав 193,8 млн дол. США. Це на 14,5% більше, ніж за аналогічний період 2018-го.

У Дніпрі почав роботу перший в Україні Почесний консул Румунії

Його очолив Віталій Фокша, який отримав екзекватуру в облдержадміністрації

Екзекватуру вручив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок.

Новопризначений консул сприятиме поглибленню співпраці регіону та Румунії

Олександр Бондаренко: «Ми зацікавлені в налагодженні ще більш потужних і щільних зв’язків в сферах економіки, культури, освіти, ІТ»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux