Опубліковано 23 травня 2023 року, 14:30

Пережили масовану атаку ворога, резюмували сто днів роботи нового очільника ОВА: тиждень життя Дніпропетровщини

Останні сім днів видалися непростими для регіону. А ще – насиченими на події. Підбили підсумки ста днів роботи нового очільника Дніпропетровщини Сергія Лисака. А ще – презентували пілотний проєкт, який реалізують в області. Працювали й над створенням у невеликих громадах Центрів з надання адміністративних послуг. Про це йшлося під час брифінгу в ОВА.

«Ворог продовжує обстрілювати область. Цинічно б’є по Нікопольщині. Методично нищить цивільну інфраструктуру – житлові будинки, медичні та культурні заклади, магазини, приватні підприємства, – зазначив заступник начальника ОВА Іван Начовний. – Дісталося й приватному підприємству та адмінбудівлі в Кривому Розі. А ще – Межівській громаді Синельниківського району».  

В ніч з неділі на понеділок регіон пережив й масштабну ворожу атаку. Окупаційні війська випустили ракети і дрони. Пошкодили рятувальний підрозділ, приватні підприємства, житлові будинки, дитсадок, магазини та адмінбудівлі.

Були й постраждалі. Загалом за тиждень через обстріли агресора поранення дістали 11 мешканців регіону.

«Минулого тижня підсумували 100 днів роботи ОВА під керівництвом Сергія Лисака. Він зосередився на кількох напрямках, серед яких підтримка постраждалих, – каже Іван Начовний. – Виплачувалися кошти рідним загиблих цивільних – понад 100 родин отримали по 300 тис грн. Більше 110 млн грн. спрямували на людей, чиї домівки зруйнували ворожі ракети. Допомагали й переселенцям. З лютого вони отримали 3,5 млрд грн виплат».

Важливі й обороноздатність та реабілітація військових. А ще стан доріг і якість води. Роботу і у цих напрямках ініціював керівник області. Вже створюють та розробляють комплексні програми і проєкти.

«Продовжуємо й цифровізувати область. 10 громад завершили участь у  спільному проєкті Мінцифри, ОВА, «Фонду Східної Європи» та ГО Digital Dnipro Region. В результаті – розробили власні програми інформатизації. Це дозволить їм впровадити електронний документообіг та вдосконалити цифрову грамотність», – додав Іван Начовний. 

Також в області триває робота над розширенням мережі ЦНАПів. До кінця року їх має стати на 16 більше. Разом з тим – 20-ть таких центрів модернізують.



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux