Міжнародний досвід, зона вільної торгівлі, залучення інвестицій: про що йшлося на регіональному форумі «Євроінтеграція 2021»

 У Дніпрі пройшов регіональний форум, присвячений євроінтеграції. Понад сто учасників, міжнародні й українські експерти, дипломати, підприємці. Говорили про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. А ще створення сприятливого інвестиційного середовища у регіоні. Про це повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

«Євроінтеграція – це не тільки вільна торгівля. Це життя за європейськими стандартами. Наш форум саме про це. Ми відкриті до діалогу, підтримуємо бізнес, йдемо шляхом розвитку», – зазначив Володимир Орлов. 

Серед учасників форуму, дипломати, представники міжнародних фондів, громад, керівники органів місцевого самоврядування, експерти, підприємці.

Експерт з Латвії Віліс Зінкевічус розповів про Європейські програми підтримки малого та середнього бізнесу. Такі, наприклад, як USAID та «U-LEAD з Європою».

«Моя презентація – інформативна. Поділився досвідом, які саме програми підтримки бізнесу працюють в Латвії. Як вони влаштовані, які мають тенденції та стратегії. Вважаю, тема актуальна для України», – сказав Віліс Зінкевічус.

Під час форуму відбулися дві дискусійні панелі та декілька круглих столів. А ще телеміст із Лондоном. У зоні нетворкінгу учасники та спікери могли знайти нові ділові контакти. 

«Займаюся заготівлею меду. Галузь наша експортно орієнтована. Особливо український мед полюбляють у країнах ЄС. Тож завітав на форум аби дізнатися про перспективи міжнародної співпраці. Як краще реалізувати закордоном нашу продукцію. А ще отримати новий досвід та цікаві корисні знайомства», – сказав приватний підприємець з Апостолового Дмитро Шепель.

Серед топових тем – впровадження євроінтеграційних практик на місцевому рівні. Обговорювали вихід на ринок ЄС українських ФОП-пів, кооперативів та фермерських господарств. 

«Формуємо від регіону пропозиції для потенційних інвесторів. Іноземні компанії самі визначають пріоритетні галузі, куди готові вкладати кошти. Це, зокрема, воднева та сонячна енергетика, логістика, переробка. Однозначно скажу, що Дніпропетровщина цікавить європейців як бізнес-партнер», – відзначив заступник директора Дніпропетровського інвестиційного агентства Алім Молодан.  

Вхід учасників – за сертифікатом про вакцинацію або негативним ПЛР-тестом на COVID-19. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux