Дніпропетровщина збільшила виробництво м'яса, сиру та молока
23.02.2017 15:30
М’ясо, сир, молоко, крупи, олія. Цих продуктів у 2016-у на Дніпропетровщині стало більше. Виробництво нарощують харчові та переробні підприємства області. Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА.

«Продукція, яку виробляють на Дніпропетровщині, відзначається своєю якістю та доступною ціною. Це підтверджує високий попит. Відтак підприємства області нарощують виробництво. Регіон забезпечує основними продуктами харчування власний ринок та постачає їх до інших областей», - розповів начальник управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА Вадим Удовицький.

Нарощували потужності харчові та переробні підприємства області і в 2016 році. Порівняно з 2015-м, випустили на понад 60% більше яловичини. На 17% зросло виробництво сирів, на 12% - рідкого молока. Виготовили на 8% більше круп, на 7% - нерафінованої соняшникової олії. Зросло виробництво й негазованої мінеральної води, шоколаду, йогурту.

Сьогодні в області працюють більше 100 потужних переробних підприємств.


Дніпропетровщина збільшила виробництво м'яса, сиру та молока